Biografie Overzicht

  • Facebook

  Biografie Gina Pijnenburg

  Ik ben Gina Pijnenburg, geboren op 13-03-1991.
  Mijn eerste pony was er al voor dat ik geboren was, en stond bij mijn opa en oma aan huis. Het was een shetlander en ontzettend eigenwijs!
  Zo begon het allemaal, toen ik 5jaar was begon ik op de manege met paardrijlessen en al snel volgde een eigen pony. Dit was een schimmeltje en kwam wederom bij mijn opa en oma te staan. Helaas was 'Ebony' niet zo lief want ik lag er meer langs dan dat ik erop zat, en als ik wou rijden moest de hele buurt uitrukken om Ebony uit de wei te vangen.
  Dit was natuurlijk geen goed begin om te leren paardrijden, dus deze pony werd verkocht en ik ging terug op de manege rijden.
  Op de manege had ik altijd een vaste pony waarop ik mocht rijden, dat was Polly.
  Toen ik op een zaterdag weer les had vertelde mijn lesgever dat ik op mijn eigen pony zat, na een rondje drong het pas tot me door... Mijn ouders hadden Polly voor me gekocht!
  Natuurlijk was ik super blij!
  Met Polly heb ik heel veel gesprongen, maar op een dag wou die niet meer en bleek dat hij een blessure had.
  Ik kreeg gelukkig een nieuwe pony, dit was een C-pony en haar naam was Romy.
  Romy wou niet zo graag springen, dus maakte ik de overstap naar dressuur. En niet zonder succes want binnen een korte tijd mocht ik Z2 starten.


  Aangezien dat ik de dressuur heel erg leuk vind, wou ik hiermee verder.
  Er kwam een D-pony zijn naam was Ravel. Met Ravel heb ik vele successen geboekt.
  Van Limburgskampioen tot Internationale wedstrijden.  Ravel is nu in bezit van Britt van der Panne, die het ontzettend goed met hem doet.

  Na Ravel maakte ik de overstap naar de paarden. Mijn eerste twee paarden waren Superman en Pik point. Met Superman starte ik junioren, en Pik point op landelijk niveau. Helaas kreeg ik met Superman heel veel pech, en kon ik hem niet meer uitbrengen in de sport. Ik had toen ook besloten om definitief te stoppen met paardrijden. Pik point werd gereden door een meisje van onze club, en zo eindigde mijn rijden.. Maar niet voor lang, want als je eenmaal besmet bent met het paardenvirus kun je het niet laten. Ik begon een jaar later toch weer te paardrijden. Sinds een jaar heb ik nu dan ook Aachen in mijn bezit. Aachen werd voorheen gereden door Imke Schellekens-Bartels, en aangezien ik al sinds mijn 10e jaar bij Imke op stal kom wist zij mij ook samen te brengen met Aachen.

  Ik ben super blij met Aachen het is een geweldig paard om op stal te hebben. Op moment sta ik in stalling bij Inge Coenen, Inge is ook nog jong en runt haar eigen stal! Daardoor kan ik veel van Inge leren, en komt ze ook vaak met goede tips aan!

  Ik train met Aachen bij Joyce Lenaerts en Marcel Sterrenburg, die mij geweldig bij alles helpen en coachen. We starten Young-Riders en nemen deel aan internationale wedstrijden.

  Mijn ambities voor de toekomst is nog heel lang plezier te hebben in het paardrijden, en vooral ook lesgeven.